28 Mart 2013

Yazar Öğrenci Buluşması "Ayşe Kilimci"


Yazar Ayşe Kilimci, bugün okulumuza konuk olarak, 2. ve 3. sınıf öğrencilerimizle buluştu. Öğrencilerimizle kitaplar ve yazarlık üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

 Söyleşiye başka bir çalışmaya katılacakları için gelemeyen 2-B sınıfı öğrencileriyle ise, başka bir ders saatinde sınıflarına giderek, onlarla da sohbet etti.




Söyleşinin ardından ve teneffüs saatinde kütüphanede öğrencilerimiz için kitaplarını imzaladı.

Karakalem Etkinliği



3. Sınıflar Görsel Sanatlar Dersi Su Döngüsü Çalışması



26 Mart 2013

Abuk Sabuk Kitaplar ve Severek Okuma Alışkanlığı Edinmek

25-31 Mart'ta kutlanan 49. Kütüphaneler Haftası'nda size bir çağrımız var: Bırakınız çocuklar abuk sabuk kitaplar okusunlar.

Aşağıda alıntı yaptığımız yazının tamamını şurada okuyabilirsiniz: http://www.birdolapkitap.com/2011/09/05/abuk-sabuk-kitaplar/

Abuk sabuk kitaplar!

by YILDIRAY on 05/09/2011

Merhaba,

... bu ilk yazıyı ebeveynlerden çok sık duyduğumuz bir kitap tanımına ayırdık: “Abuk sabuk kitaplar!”

Ben bu kitap tanımını çocukken de duyardım. Biz çocuklar şöyle birazcık eğlenceli, maceralı, bize hoşça zaman geçirtecek bir kitabı elimize aldık mıydı, hemen gelecek endişesiyle donanmış, ciddiyeti “görev” olarak tanımlamış, çocukluğu bir an önce kurtulmak gereken bir hastalık gibi gören bir yetişkin ortaya çıkardı. Elbette, bu yetişkinin niyeti iyiydi. Amacı biz çocuklara iyiyi, doğruyu, kendi kıt bilgisi oranında yaşamın gerçeklerini göstermek, bizi ivedi doğru yola sevk etmek ve kısa yoldan adam olmamızı sağlamaktı. Eğlenceli, maceralı kitaplar okuyarak hoşça zaman geçirmemiz, hayal gücümüzün gelişmesi, farklılıkların farkına varmamız, zekâmızın bilenmesi, bakış açısı geliştirmemiz, “görev olarak” değil, “severek” okuma alışkanlığı edinmemiz o kadar önemli değildi. Zira önümüzde tutucu bir memur zihniyetinin büyük yaratıcılığıyla (!) tasarlanmış, ezbere dayalı, kişisel gelişimi ve bireysel tercihleri önemsemeyen; hem verdiği eğitimin bizdeki etkisini, hem de geleceğimizi, belki de ömrümüz boyunca kimliğimizin bir parçası olarak taşıyacağımız mesleğimizi aptal bir testin sonucuna göre sayısal loto misali belirlememizi bekleyen eğitim sistemi vardı. Bugün de durum aynı. Dolayısıyla birçok yetişkin, çocuğunun keyifle okuduğu ya da okuyabileceği kitapları “abuk sabuk” diye tanımlayarak, kendisini sorumluluklarının bilincinde bir ebeveyn olarak görme yanılsamasına teslim oluyor.

Peki, nedir bu abuk sabuk kitapların özellikleri, neye yarar bunlar?

  • Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla eğlencelidir. Gülen, gülümseyen bir çocuktan daha güzel olan ne var bildiğiniz?
  • Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla merak uyandırır. Merak öğrenmenin, ufkunu genişletmenin, keşfetmenin tohumudur.
  • Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla kalıpların dışındadır. Kalıpların dışı kendimize en çok yaklaştığımız, kendimizi en yakından gördüğümüz yerdir.
  • Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla perilerle, elflerle, cinlerle, prens ve prenseslerle, tuhaf yaratıklarla, büyü ve büyücülerle, olağanüstü durumlarla, doğaüstü güçlerle, olmadık işlerle ilgilidir. İlk taşı rüya görmeyeniniz atsın.
  • Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla bilmediğimiz gibidir. Bildiklerinizin bildiğiniz gibi kalmamasından mı korkuyorsunuz?
  • Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla evrene başka bir açıdan bakar. Leonardo da Vinci yaptıklarını yapmasaydı ona dahi değil “mantar” derdik.
  • Abuk sabuk kitaplar farklılıkları anlatır. Hitler’in eksiği neydi sanıyorsunuz?
  • Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla mücadeleyi, direnişi, azmi, çözüm arayışını ve özgürlüğü ele alır. Boyun eğmeyi, köleliği, ne olursa olsun kabullenmeyi, çözümsüzlüğü, direnmemeyi öven kitap gördünüz mü hiç?
  • Abuk sabuk kitaplar çoğunlukla kendine has karakterler barındırır. Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol.

Uzun lafın kısası, bırakınız çocuklar abuk sabuk kitaplar okusunlar.

25 Mart 2013

Yazar Söyleşisi " Ayşe Kilimci"


Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kütüphane Haftası'nı değerli yazar konuklarımızla gerçekleştireceğiz. Gelecek hafta birçok etkinlik, kitap stantları ve yazar söyleşiyle kutlayacağız. Bu hafta ise yazarlarımızı ağırlamaya başlıyoruz.

İlk konuğumuz Çocuk ve Gençlik Edebiyatı'nın önemli isimlerinden yazar  Ayşe Kilimci. Yazar 28 Mart Perşembe günü 2. ve 3. sınıf öğrencilerimizle keyifli bir söyleşiyle buluşacak.

Bu arada küçük bir tiyo vermek de istiyorum. Yazar, okulumuz Müzik Öğretmeni Gün Çalışlar Demir'in annesi bu nedenle bizi kırmadı ve Ayvalık'da yaşamasına rağmen bizlerle buluşmaya geliyor.

23 Mart 2013

'Water is Life'

Öğrencilerimiz kendi yazdıkları 'Water is Life' şarkısıyla hem suyun hayatlarındaki önemini bir kez daha vurguladılar hem de şarkıyı sınıf arkadaşlarıyla birlikte söylemenin keyfine vardılar.

11 Mart 2013

''Bir Yaz Masalı'' Müzikli Gölge Oyunu

                  İSTEK Özel Barış İlkokul öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde sahnelenen; ''Bir Yaz Masalı'' adlı müzikli gölge oyununu keyif alarak izledik.

08 Mart 2013

Dünya Eğitim Oyunları (World Education Games 2013)

Teknoloji-İngilizce-Fen alanlarında bütünleşik eğitim çalışmalarımız başarıyla sürüyor. Öğrencilerimiz, Dünyayla etkileşim içinde, oyun oynayarak, eğlenerek öğreniyor. İnternet üzerinden, başka ülkelerden yaşıtlarıyla karşılaşarak bilgi ve becerilerini sınıyor.

2013 Dünya Eğitim Oyunları'nda 4C sınıfımız, Bilim alanında 8-10 yaş Dünya Geneli 45. oldu, pek çok öğrencimiz "Distinction Award" (başarı ödülü) kazandı, gururluyuz:  (ages 8-10, Science, Classroom)

4. sınıf öğrencileri - Dünya Kadınlar Günü mesajları



07 Mart 2013

06 Mart 2013

''Doktorlar ve Sağlık'' konulu resim yarışmasındaki başarımız

İstanbul Tabib Odası'nın düzenlemiş olduğu ''Doktorlar Ve Sağlık''konulu resim yarışmasından yine güzel başarılar elde ettik.
3-B sınıfı öğrencilerimizden Efe Kaptan Bakış Mansiyon,
3-A sınıfı öğrencilerimizden Bora Berkmen 3.lük ödüllerine layık görülmüştür.  Öğrencilerimizi  tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ödül töreni 11 Mart günü Cağaloğlu/ Basın Müzesi'nde gerçekleşecektir. Törene isteyen velilerimiz öğrencilerimizle birlikte katılabilir, ulaşım okul servislerimizle sağlanacaktır.

Dodo Kuşu Cosmo ögrencilerimizle bulustu...

Çevreci kuş Cosmo İSTEK Özel Barış İlkokulu 1,2ve 3. sınıf öğrencileriyle buluştu ve öğrencilerimizi cevre konusunda bilinçlendirdi.

Çevreye duyarlılık ödülü almış 5 adet kitabı bulunan sevimli kahraman Cosmo,  nesli tükenen dodo türünde bir kuş. Birbirinden eğitici ve eğlenceli kitaplarından birini  okuyan Cosmo öğrencilerimize doğayla ilgili önemlii sorular yöneltti, öğrencilerimizin birbirinden yaratıcı ve düşündürücü cevaplarıyla mutlu olan Cosmo öğrencilerimize teşekkür etti. 

Öğrencilerimizle dans ederek onlara çevreye duyarlı olmamızın önemini anlattı. Öğrencilerimiz ise Cosmo' yu o kadar çok sevdiler ki yanından  ayrılmak istemediler.